מודל או״ם בוועידה השנתית

כהרגלנו מזה כעשרים שנה יצאנו גם הפעם להשתתף בוועידת המודל או"ם שנערכת מידי שנה בתיכון Walworth Barbur American international school” שבאבן יהודה.

המשלחת כללה שבעה תלמידים משכבות שונות בביה"ס והשתתפו בו כ-700 תלמידים ממגוון תיכונים בארץ: התיכון האמריקאי וגם משלחות מרומניה מקסיקו ווייאטנם. בשלושת הימים העמוסים הופענו בלבוש רשמי ומכובד, דיברנו ללא הרף באנגלית, התפנקנו בארוחה מפוארת, טקסים, הרצאות, וכמובן התרשמות מהמתחם המרהיב של התיכון.

במהלך הועידה, יצרנו קשרים חדשים, שוחחנו עם תלמידים מכל רחבי העולם וכמובן ערכנו דיונים ודיבייטים בנושאים מעניינים ומאתגרים כמו: סוגיית הגרעין האיראני, שילוב הדור השלישי בכלכלה, עידן שודדי הים, המתת חסד, זכויות אדם בסין ועוד.

ביה"ס שלנו ייצג את פורטוגל וכול אחד מאתנו השתתף בוועדה שונה בה נידונו שני נושאים מרכזיים עליהם התכוננו במהלך השנה. הדיון בנושאים הללו נערך דרך נאומים, הצעות חוק, שיתוף פעולה עם מדינות שונות ובעיקר על ידי מחקר והבנת הנושא לעומק.

הכנס היה מאוד מעניין, מהנה ביותר והיווה הזדמנות ענקית לשבור את השגרה, לפגוש אנשים מיוחדים, לעסוק בנושאים מורכבים ולפתח את הדיבור בשפה האנגלית.

העבודה היסודית השתלמה, ויואב שטיין מכיתה יב' 4 שהשתתף במועצת הביטחון, זכה במקום הרביעי והוכתר בתואר נציג מצטיין!

אנו מחכים בקוצר רוח לוועידת המודל או"ם שתיערך בעוד חודש בנצרת.

בהצלחה לנבחרת שלנו!

20 צפיות