למה תאטרון?

המטרה המרכזית של המגמה היא לטפח בלב התלמידים אהבה ליצירה התיאטרונית (ולאומנות בכלל), תוך הענקת כלים לפענוח השפה התיאטרונית על כל הבטיה, ותןך התנסות אישית ביצירה.

מטרות נוספות הנובעות מהמטרה המרכזית הן :הקניית כלים לצפייה ביקורתית בהצגות תיאטרון.

פיתוח יכולת התלמידים להבין, לפענח ,ולפרש באופן מעמיק ומנומק מחזות, הצגות ואירועי תיאטרון בהקשרים תרבותיים, חברתיים ואמנותיים.

הכרויות עם מבחר מרשים של יצירות אומנות לסוגיה , מזרמים ותקופות שונות.התנסות אישית וקבוצתית בהפקות תיאטרוניות ופתוח יצירתיות.

הדגש בלימודי המגמה יושם על : 1. למידה עיונית של מחזות ותיאוריות תיאטרוניות מהקלסיקה והמודרנה העולמית והישראלית. 2. צפייה מודרכת במבחר הצגות העולות על במות התאטרון (5-6 כל שנה) , ובמבחר קטעי וידאו.3. התנסות במשחק , בימוי, הכנת תפאורות , יצירת תלבושות ועיבוד קטעי דרמה. במהלך שלושת שנות הלימודים תלמידי המגמה נפגשים עם אנשי תיאטרון – שחקנים , במאים , תפאורנים ותאורנים בתיאטרונים רבים , לשיחות ולסדנאות בנושאי התיאטרון השונים.

בחינת הבגרות כוללת :בחינה עיונית בסוף י"ב 60% מהציון הסופי.

בחינות מעשיות – י"א – מונולוגים – דיאלוגים 20% מהציון הסופי.

י"ב - הפקת מחזות 20% מהציון הסופי.

הפקות מגמת תיאטרון תשפ"א

השנה בשל הקורונה לא הוצגו הפקות המגמה בפני הקהל הרחב. ההצגות הוסרטו והתלמידות והתלמידים נבחנו עליהן על-פי הסרטונים. כעת גם אתם יכולים לצפות בהפקות המגמה.

מלון בינתיים/אריק עמנואל שמיט

בימוי: נועה נקדאי

שחקנים: רומי קובלסקי, אור כץ, זיו שילר, נעה אלאיש, עמית סבו, נועה פסקל, אבי גולדפרב

קיץ אחרון/ג'יין צ'ימבו