משלחת פולין

מערכת החינוך בישראל רואה את עצמה מחוייבת להנחיל את מלוא המשמעויות ההיסטוריות, המוסריות והחינוכיות של הגורל היהודי והאנושי, - לילדינו המתבגרים, שעתידים לעצב את  מדינת ישראל ולדאוג להמשך קיומו של עם ישראל במדינתו.

המסע לפולין מהווה שיא של תהליך פדגוגי המתקיים בבית הספר במסגרת

לימודי תולדות עם ישראל בכלל ונושא שואת יהדות אירופה בפרט.

הנחלת זכרון השואה והמאורעות באותה תקופה מהווים אתגר חינוכי חשוב.

היציאה לפולין היא יציאה למסע אתגרי וקשה. מסע שיש בו מחוייבות נפשית ורוחנית, אך בעזרת הכנה אינטנסיבית מפיקים התלמידים את המרב ממנו.

התלמידים והצוות הבוגר במסע נפגשים עם העולם הנורא של האתמול ומתייחדים עם זכרם של קדושים, בני עמנו, שנטבחו, רק משום היותם יהודים.

המורה המלווה את תלמידיו במסע הינו מנהיג חינוכי, המוביל את תלמידיו ומשמש להם דוגמא ומופת לקראת חוויה ערכית-לימודית מעצבת.

בני הנוער מבקרים באתרי מחנות ההשמדה שהקימו הנאצים ועוזריהם המעלים שאלות ותהיות רבות בדבר מהות החיים וטבע האדם. מסע זה נועד לחזק את שייכותם של התלמידים לעם ישראל ואת זיקתם למורשתו ולדורותיו.

בעת סיורם של התלמידים בין החורבות של מחנות ההשמדה זוכרים הם כי  יש לאן לחזור! וכי כאן, בארץ הזאת, המולדת, נבנה המקלט לבני העם היהודי.

מידע על משלחת פולין 2017