וועידת מודל או״ם

השבוע חזרנו מוועידת המודל או"ם שנערכה בנצרת מטעם תיכון  St. Joseph Seminary & High School ומתקיימת מזה כחמש שנים במלון גולדן קראון בנצרת. בוועידה זו השתתפו כ-400 תלמידים מהמגזר הערבי והיהודי והאווירה הייתה נפלאה!

שני ימי הועידה היו עמוסים ביותר וכללו השתתפות בוועדות השונות, שיחות קולחות אך ורק באנגלית וגם ארוחות כיד המלך, מסיבת ריקודים וקריוקי. במהלך הועידה, נוצרו קשרים חדשים והתחדשו ישנים (חלק מהתלמידים מכירים מועידות קודמות), נערכו דיונים ודיבייטים בנושאים מעניינים ומאתגרים כאשר נושא העל של כלל הועידה היה הצפון הגלובלי והדרום הגלובלי.

המשלחת של תיכון אחד העם, בת ארבעה תלמידים משכבות שונות בביה"ס זכתה בהישגים מרשימים.

ליאור פיטרמן ויואב שטיין, יב' 4, שניהם משתתפים וותיקים ומנוסים, נבחרו להיות יושבי ראש בוועדה של ניהול משברים.

עידו בקר, י' 4, שזו לו פעם שנייה במודל או"ם, ייצג את גרמניה וזכה במקום רביעי בוועדה "התוכנית העולמית למניעת רעב". וועדה זו דנה בנושא:

Famines in the Global South: Eradicating Famines in the Global South and EnsuringEqual Distribution of Resources Globally

מתן גבאי, יב' 2, שזו לו פעם שנייה במודל או"ם, ייצג את גרמניה וזכה במקום שלישי בוועדה Ecco-Soc. וועדה זו דנה בנושא:

South-North Migration: controlling south-north migration and containing the flow of refugees and asylum seekers from the Global South.

הדיונים בנושאים הללו מתקיימים דרך נאומים, הצעות חוק, שיתוף פעולה עם מדינות שונות ובעיקר על ידי מחקר מעמיק והבנת הנושא על בוריו. הכנס היה מרתק וניכר היה כי התלמידים היו מוכנים היטב לדיונים המפרכים.

אנו מקווים כי בשנה הבאה נצליח לגדל דור חדש של תלמידים מתעניינים, מעורבים ואכפתיים!