כלות פרס ״דן דוד״

עודכן: 20 באפר׳ 2020

גאווה גדולה לתיכון אחד העם בהנהלת יעל בצלאל - שתי תלמידות זכו בפרס הבינלאומי פרס " דן דוד" .

התבשרנו ששתי תלמידות שלנו הן כלות פרס "דן דוד" לשנת תש"פ מתיכון אחד העם פ"ת שכתבו על דמויות מעוררות השראה וזכו בפרס.

שני קרדינר מכיתה י"4-, כתבה חיבור בנושא:

"רובין הוד של המדע" - אלכסנדרה אלבאקין סטודנטית  מקזחסטן שפתחה אתר הפיראטי הראשון למאמרים מדעיים.

דניאל חממי - תלמידה מיא4 כתבה חיבור בנושא:

"לא רואה אף אחד ממטר" - בזה נבבה אצן פאראולימפי עיוור ועמותת "אתגרים" המעניקה לבעלי מוגבלויות מקום לחלום ולהגשים

פרס "דן דוד" הוא  תחרות חיבורים יוקרתית ברמה בינלאומית במסגרת נוער שוחר מדע באוניברסיטת ת"א לכתיבת חיבור אקדמי.NAME YOUR HERO

מתוך 1250 חבורים שהתקבלו מכל הארץ , 21 זכו בפרסים.ביניהם שתי תלמידות מתיכון "אחד העם" ומכל העיר פ"ת.החיבורים עמדו בקריטריונים הגבוהים של התחרות כתיבה אקדמית ברמה גבוהה  ,מקוריות ויצירתיות. .

כלות פרס "דן דוד" לשנת תש"פ מתיכון אחד העם פ"ת שכתבו על דמויות מעוררות השראה וזכו בפרס "דן דוד" :

במסגרת התחרות הבינלאומית ע"ש דן דוד מוענק מדי שנה פרס על תרומה לחברה ולקהילה בעולם .המועמדים שזכו בפרס  הוכיחו הצטיינות מיוחדת ותרומה יוצאת– דופן לאנושות בתחומי המדע, הרוח והאמנות .

התלמידים שהשתתפו בתחרות החיבורים לנוער בחרו אישיות Name Your Hero ועמותה או מוסד יוצא דופן שתרםלחברה ולאנושות . תחרות כתיבת החיבורים כוללת שני שלבים: בשלב ראשון התבקשו התלמידים להגיש חיבור קצר המתאר את המועמד/ארגון/מוסד אותו הם רוצים להציע לקבלת פרס "דן דוד" והסבר לבחירתם.

בשלב השני  בני נוער שהציעו את ההצעות המעניינות והמרשימות ביותר הוזמנו לסדנת כתיבה.והגישו חיבור סופי.

זוהי גאווה וכבוד גדול לתלמידות , לתיכון אחד העם בהנהלת יעל בצלאל ולעיר פתח תקווה .